Southwestern – Bathroom Renovation



Room Bathroom
Project scope Complete demo down to wallpaper

The owners of this single-family, two-story colonial house in West University of Houston were looking for an updated bathroom with clean lines. Being in their late 60s, it was also important for us to design the room with aging-in-place in mind for convenient usage for many years to come. The result was ‘new all the way through,’ including a new shower, new vanities, new tub, new tile, new lighting, new paint, and even new vent fan.


Project Highlights

  • The shower bench incorporates hidden shampoo niches on both the interior and exterior, making for easy accessibility but keeping a clutter-free appearance. The inside backs of the shampoo niches are tiled with the matching darker liner used in the border, a nice touch visible only to the tub user.
  • The lever-style faucet handles on the vanities remove the need to pinch, grab, or twist them, an important part of aging-in-place design.
  • The fluting of the pilasters on the vanities coordinates with the fluting of the polished nickel drawer pulls.